Hvad er en Kosmetiker?

Hvad er en Kosmetiker?

Når jeg vælger at tage dette spørgsmål op som det første på bloggen, er det netop fordi jeg ofte møder folk som ikke har den fjerneste anelse om hvad det vil sige at arbejde som Kosmetiker. Mange associerer en Kosmetiker med en som udelukkende beskæftiger sig med kosmetik – en som sminker! Dette er dog kun en brøkdel af sandheden, for ja vi beskæftiger os med make-up, men der er langt fra kun at lave make-up til det en Kosmetiker laver. I virkeligheden varetager Kosmetikere nøjagtig de samme jobs som Kosmetologer, vi laver ansigtsbehandlinger, massage, manicure, pedicure, hårfjerning, farve af vipper og bryn, make-up osv. Vi arbejder med at behandle og rådgive dig om skønhed.

Men hvad er så forskellen på en Kosmetolog og en Kosmetiker?

Forskellen ligger i uddannelsen. Hvor Kosmetolog er en privat uddannelse og derfor kan variere i både pris (ja, du betaler selv), kvalitet og varringhed, er Kosmetiker en statsanerkendt erhvervsuddannelse som tager 2½ år. Den teoretiske del af kosmetikeruddannelsen varetages af udvalgte tekniske skoler rundt i landet, og størstedelen af det praktiske arbejde foregår på klinik hvor man har en uddannelsesaftale med en mester. Når du vælger en Kosmetiker som din skønhedsbehandler, kan du være sikker på at få en behandler som er eksamineret efter en fælles standart for alle som har lov at kalde sig Kosmetiker, samtidig er du sikret en allerede erfaren behandler også selvom du går til en nyuddannet.

Dette er på ingen måde ment som en kritik af de mange dygtige kosmetologer der er rundt omkring i landet. Jeg kender en lang rækker fantastiske og inspirerende kosmetologer som roligt kan være stolte af deres titel og arbejde, og mange af dem har selv kosmetikerelever. Men for mig -både som kunde og behandler- er det vigtigt, at vide at der er en vis standart for ALLE med samme titel. Kosmetiker er en beskyttet titel, og det giver mig tryghed at vide, at en eller en anden tilfældig person ikke bare kan starte sin egen skole og begynde at producere Kosmetikere på samlebånd (hvis ellers de unge piger er villige til at betale for det!), hvilket vi desværre ser ske med Kosmetologuddannelser ind imellem. Du kan sagtens finde en rigtig god kosmetologuddannelse, og sikkert også en som på nogle punkter er bedre end kosmetikeruddannelsen, men være kritisk i dit valg af skoler.

Jeg anbefaler Kosmetikeruddannelsen fordi:
-uddannelsen er uden egenbetaling
-du får elevløn under hele uddannelsen (med uddannelsesaftale)

Jeg anbefaler en behandler som er uddannet Kosmetiker fordi:
-‘Statsanerkendt Kosmetiker’ er en beskyttet titel
-der er en fælles standart for alle med titlen Kosmetiker
-en færdiguddannet kosmetiker allerede har erfaring med sig

Jeg håber mit indlæg har bragt klarhed over et ellers lidt sløret felt.

/M

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er en Kosmetiker?